AIESEC: Prilika da mladi uživaju i budu produktivni u slobodno vrijeme

Radiosarajevo.ba
AIESEC: Prilika da mladi uživaju i budu produktivni u slobodno vrijeme
Foto: AIESEC / AIESEC u Bosni i Hercegovini

AIESEC je najveća omladinska organizacija na svijetu koja je osnovana 1948.godine, kao rezultat nastojanja mladih ljudi da prevaziđu podjele koje su nastale tokom Drugog svjetskog rata.

AIESEC kao međunarodna neprofitna i nevladina organizacija omogućava mladim ljudima razvoj liderskih vještina, stručne i volonterske prakse širom svijeta, te ima konsultantski status pri Ekonomsko-socijalnom vijeću UN-a. Trenutno djeluje u preko 120 zemalja i ima približno 70000 aktivnih članova, te nudi jednake prilike za studente svih fakulteta.

AIESEC u Bosni i Hercegovini osnovan je 1953. godine, kao dio AIESEC-a bivše Jugoslavije. Trenutno djeluje u četiri grada: Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Zenica.

AIESEC je odličan način da mladi svoje slobodno vrijeme provedu na kvalitetan i produktivan način, okruženi mnogobrojnim ljudima koji imaju slična ili ista zanimanja i afinitete.

Kroz rad u timovima u oblasti marketinga, odnosa sa javnošću, prodaje i saradnje sa kompanijama, organiziranjem konferencija poput Youth Speak Foruma ili radom na međunarodnim projektima, odlaznim i dolaznim praksama mladima se pruža prilika da razviju svijest o svojim mogućnostima i iskoriste svoj potencijal.

Članovi organizacije imaju priliku da svakodnevno razvijaju svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, te na taj način postižu svoj puni potencijal i postaju aktivni članovi društva te nosioci budućih promjena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije