Aplauz za heroje: 29 bosanskih brdskih konja spašeno od sigurne smrti

N. Ka.
Aplauz za heroje: 29 bosanskih brdskih konja spašeno od sigurne smrti
Foto: Dinno Kasalo / Konji spašeni iz sigurne smrti

Dinno Kasalo, bh. reditelj je na svom Facebook profilu napisao da je sinoć 29 bosanskih brdskih konja spašeno  planine, ili kako je on zove - s planete Prenj od sigurne smrti.

Ovaj veliki borac za spašavanje bosanskog brdskog konja, kaže da je u petak tražio konje po visoravni Borci, ali da ih nije bilo, te je odmah pretpostavio da su ostali na Crnom Polju, na planini Prenj.

"Skromni i hrabri čovjek Hakija Macić sa svojim komšijama je spasio konje iz zagrljaja bijele smrti", kazao je Kasalo.

Vrijedni čovjek Macić je u petak krenuo sa šest svojih komšija da spasi zarobljene konje.

"Krenuli smo u petak, a vratili se sinoć oko 22 sata. U snijegu je ostalo 29 konja. Visok snijeg bio je veliki problem, ali najteže je bilo zbog lavina koje su u svakom trenutku prijetile", kazao je Macić za portal Radiosarajevo.ba.

Macić kaže da u našoj državi ima nebrige oko dosta stvari, a ne samo o konjima.

"Situacija je takva ne da se niko ne brine o konjima, već konji smetaju i ako se nalaze u planini, a kamoli da ih neko zaštiti", kazao je Macić.

Srećom, bosanski brdski konji imaju Dinnu, Hakiju i još nekoliko entuzijasta koji se bore za ove plemenite životinje. Aplauz za heroje!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije