2 Cellos sprema spektakl u Zetri: Koncert bez pauze iz dva dijela

J. Ć.
 2 Cellos sprema spektakl u Zetri: Koncert bez pauze iz dva dijela

Virtuozi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hasuer, u svijetu poznatiji kao "2 Cellos" će, nakon više od 40 zemalja svijeta i više od 1.000 održanih koncerata, 10. marta prirediti koncertni spektakl u dvorani Zetra u Sarajevu.

U Sarajevo dolaze s novim materijalom, albumom Score, snimljenim u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovaj album odlikuju prepoznatljivi hitovi poput My Heart Will Go On iz filma Titanic, For the Love of a Princess iz filma Hrabro srce te Moon River iz Doručka kod Tiffanyja.

Izvršni producent Tomislav Kašljević rekao je za Radiosarajevo.ba da će ovo biti koncert decenije u Sarajevu. 

"Ovaj sam koncert nazvao koncertom decenije upravo iz tog razloga jer mnogi koji se razumiju u muziku i ono šta 2 Chellosi rade, znaju o čemu pričam. Neke detalje je sada teško otkrivati osim da će zaista biti spektakl. Koncert će biti bez pauze iz dva dijela. Prvi dio koncerta je promocija albuma Score po kome se i naziva turneja. To su Lukine i Stjepanove najljepše i najdraže filmske melodije koje su obrađene na njihov način i koje će izvesti uz zagrebačke soliste. Drugi dio koncerta je u njihovom poznatom maniru po kojem su poznati širom svijeta", otkrio je Kašljević. 

Iza 2 Chellos je više od 10 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta. Pet godina iz snova je iza njih, njihova karijera i dalje kontinuirano raste, a o sarajevskoj publici imaju samo riječi hvale. 

Dokazao je nedavno to Stjepan Hauser u hotelu Evropa kada su putem videolinka najavili svoj muzički spektakl i kazali kako Sarajevo uvijek ima poseban tretman te su zapjevali poznate stihove  pjesme Sarajevo ljubavi moja.

"Iako nema mnogo velikih događanja ovakve vrste u Sarajevu, sarajevska publika je odlična i zna šta je dobro i jednostavno ih ne možete prevariti. Zetra će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, što potvrđuje i činjenica da su karte skoro rasprodate",  dodao je naš sagovornik. 

Cilj im je, kako kaže Kašljević, nadmašiti koncert koji su imali u Skenderiji u maju 2016. godine.

"Cilj je da ovaj koncert nadmaši prošlogodišnji. 2 Cellos jednostavno tako funkcioniraju. Moram napomenuti da je koncert u Zetri do sada produkcijski najzahtjevniji, ali se jako radujemo i obećavamo spektakl kakav do sada nije viđen", rekao je izvršni producent Tomislav Kašljević. 

Podsjetimo, njihova priča je počela prije pet godina kada su odsvirali Smooth Criminal Michaela Jacksona i snimili spot, a nakon što su na YouTube kanalu brzinom svijetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije