Trčimo za Rijada: Unusual Maraton Sarajevo humanitarnog karaktera

Radiosarajevo.ba
Trčimo za Rijada: Unusual Maraton Sarajevo humanitarnog karaktera
FOTO: Atletski klub Novi Grad / Humanitarna akcija

Atletski klub Novi Grad Sarajevo organizuje 1 st Unusual marathon u Sarajevu, novi vid trkačke manifestacije u BiH, na kojem mogu nastupati rekreativci i profesionalci.

Međutim organizatori su otišli korak dalje i odlučili su da prvi Unusual Maraton Sarajevo bude i humanitarnog karaktera.

“Mi iz Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo smo odlučili podržati humanitarnu akciju našeg Maratonaca i humanitaraca Mahira Mujića koji također trči i prodaje kilometre za oboljelog dječaka Rijada Dubrovca koji boluje od Cerebralne paralize. Mahir je ove godine odradio dosta uspješnih akcija za djecu kojoj je pomoć potrebna tako da nam je zadovoljstvo pridružiti se ovoj humanitarnoj akciji”, naveli su organizatori.

Humanitarna akcija - undefined

FOTO: Atletski klub Novi Grad: Humanitarna akcija

Pojasnili su da sve dodatne informacije vezane za ovu humanitarnu akciju i Rijadu možete naći na ovom linku.

“Također svi vi koji budete trčali naš maraton možete prodavati svoje kilometre na jedan od sljedećih načina. Jedan od način kako to možete uraditi je i uz pomoć svog ličnog Facebook profila. Postavite sliku koju Trčimo za Riada i objavite tekst vezan za prodaju KILOMETARA a kao znak pažnje od Mahir Mujić Dreams na poklon dobivate posebno dizajniranu majicu kao uspomenu. Na ovaj način možete obavijestiti sve svoje FB prijatelje i pratioce da ste dio kampanje "Trčim za Riada" i da kupovinom vaših kilometara pomažu Riadu”, pojasnili su iz Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Humanitarna akcija - undefined

FOTO: Atletski klub Novi Grad: Humanitarna akcija

Više detalja o maratonu i načinu prijave možete naći ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije