Vanja Iličić godišnje odmore organizuje prema karnevalima

Fena
Vanja Iličić godišnje odmore organizuje prema karnevalima
Foto: Fena / Vanja Iličić
Bosanskohercegovačka novinarka Vanja Iličić godišnje odmore planira prema karnevalima, manifestacijama koje je do prije desetak godina prezirala zbog straha od maškara iz djetinjstva.

Seriju ovogodišnjih prerušavanja počela je maskenbalom u Herceg Novom gdje je boravila, zajedno s grupom bh. novinara, na poziv Turističke organizacije Herceg Novog, u povodu Praznika mimoze kojoj je posvećen čitav februar.

Radijski prijenos Sedmog međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini prije više od decenije, kazala je Iličić Feni, bio je prilika da prezir postane ljubav.

"Upoznala sam karnevaliste i dobila poziv da idem na karneval u Bolu na Braču. Povezala sam se s učesnicima iz Rijeke i od tada godišnje odmore organiziram prema riječkom, koji mi je  najdrži, i drugim karnevalima", istakla je Iličić.

Naglasila je da na karnevalima, manifestacijama zabave, možeš biti što želiš.

"Zahvaljujući karnevalima ja imam veliki broj poznanika, ali i iskrenih prijatelja. Maskenbal u okviru 49. praznika mimoze, kao i čitav praznik svakako je prilika za širenje prijateljstva i zabavu", navela je Iličić.

Da je to osnovni cilj praznika potvrdio je i direktor Turističke organizacije Herceg Novi Pavle Obradović koji je kazao da je Praznik mimoze brend Herceg Novog.

"Osim aktivnosti u našem gradu imali smo karavan koji je išao kroz region, obišli smo Podgoricu, Zlatibor, Jagodinu, Beograd, Bijeljinu i Banju Luku. Plan nam je da populariziramo ovaj praznik, ne samo u regionu nego i van granica bivše Jugoslavije", naveo je Obradović dodajući da su gosti do sada uglavnom bili iz zemalja okruženja.

Kaže da je ovo najbitnija manifestacija koja izvan sezone privuče veliki broj gostiju.

"Naredni praznik ćemo obogatiti sadržajem jer je jubilarni, ali organizacija svakog sljedećeg ne smije doći u pitanje jer smo mi po ovom prepoznatljivi", naglasio je Obradović.

Mimoza je biljka toplih područja, za koju Obradović kaže da prkosi zimi i u februaru pokazuje svoju ljepotu i nježnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije