Uživo iz studija: Almas Smajlović otkrio kako će zvučati novi album

Radiosarajevo.ba
Uživo iz studija: Almas Smajlović otkrio kako će zvučati novi album
Radiosarajevo.ba / Almas Smajlović
Rado viđen gost u studiju Radija Sarajevo bio je Almas Smajlović

Bivši frontmen benda Erogene zone, autor, pjevač, gitarista i jedan od istaknutih predstavnika poslijeratno pop scene u BiH, ima dobre vijesti.  

Almas Smajlović priprema samostalni album čiji će prvi singl biti objavljen u večeras u ponoć. Riječ je o spotu za pjesmu Sat,  za koju je tekst pisao Bakir Hadžiomerović. 

Ugodan razgovor započinjemo pitanjem  gdje je bio proteklih godina? 

"Svo vrijeme sam bio u muzici, nisam nestao. Svirao sam s Bakirom u Grafitima, radio sa Nedžadom Merdžanovićem.  Ali malo po malo nastajao je ovaj samostalni projekat iza kojeg stojim svim svojim bićem".

Almas je oko sebe okupio vrhunske suradnike, produkciju potpiusuje Đani Pervan, a gitarski solo u pjesmi Sat Hamo Salihbegović.

Sve su to dragi ljudi i dobri muzičari i svi su dali svoj pečat da pjesma zvuči tako. Jako sam uzbuđen, vrlo sam sretan kada čujem to što smo napravili i jedna čekam da to pustim u eter. To je gitarska muzika, mnogi će se u pjesmama prepoznati i poželjeti i sami da ih sviraju", otkriva Almas.

Na pitanje o njegovom bendu Erogene zone, naš gost odgovara:

"Žao mi je što, osim sviranja koncerata, nismo smogli dovoljno snage da krenemo dalje. Ne postoji krivac za to, svi smo možda podjednako krivi što nismo dali dovoljno u toj priči. Tako sam i odlučio da krenem u samostalni projekat".

Album će se zvati Almas, sadržavat će deset pjesama koje će posetepeno biti objavljivane kao singlovi.

 I dok čekamo prvi singl i spot za pjesmu Sat, Almas je, ekskluzivno za naše slušatelje i članove Facebook zajednice, odsvirao i akustičnu verziju pjesme Bol

Poslušajte kako je to zvučalo, uživo iz studija Radija Sarajevo: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije