Trud se isplati: Davor Telić je svoju porodicu učinio ponosnom

Radiosarajevo.ba
Trud se isplati: Davor Telić je svoju porodicu učinio ponosnom
Još uvijek je otvoren Javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira potporučnika Oružanih snaga BiH (OS BiH).

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke koji su završili fakultet i koji imaju manje od 27 godina na dan 01.01.2019.godine.

Prije dvije godine na ovakav konkurs prijavio se Davor Telić iz Banja Luke.

Na obuci, koja je trajala oko 10 mjeseci, ostvario sam najbolje rezultate. Nakon obuke, bio sam u prilici da održim govor pred polaznicima i svojim nadređenim, i tako učinim ponosnim svoju porodicu i prijatelje“, ističe Davor.

Telić je u Banjoj Luci završio Visoku školu unutrašnjih poslova, smjer kriminalistika. U Oružanim snagama radi vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove, što je kako kaže srodno onome za šta se školovao.

Ovo je siguran i dinamičan posao koji nije monoton, gdje možeš da se usavršavaš i napreduješ, a u mogućnosti si i drugima da pomogneš.

U vojsci je naučio da se dobro organizuje i tako lakše uskladi profesionalni i privatni život.

Pored posla, nastavio sam igrati fudbal, kojeg treniram od djetinjstva. Fudbal, kao i vojska, zahtijeva dobru psiho-fizičku spremu i timski rad.

Davor naglašava kako je izuzetno motivisan da konstantnim trudom i zalaganjem postiže što bolje rezultate, te da zajedno sa kolegama na poslu nastoji izgraditi dobar imidž Oružanih snaga BiH.

„Oni koji žele dalje unaprjeđivati svoja znanja i vještine, razvijati se u profesionalnom okruženju uz stalnu mogućnost napredovanja trebaju se prijaviti na Konkurs za prijem oficira u OS BiH i dati sebi šansu.“

Konkurs za prijem oficira u OS BiH otvoren je do 04. oktobra ove godine. Detaljnije informacije pročitajte na http://www.mod.gov.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije