Skandalozno / Topalić nije jedina: I direktorica BH Radija 1 čestitala neustavni dan RS-a

10. 01. 2019. u 11:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Vijest koju je portal Radiosarajevo.ba sinoć prvi objavio da je novinarka Svjetlana Topalić, koja je ujedno i urednica na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT), na svom Twitter nalogu čestitala dan Republike Srpske riječima „Srećan ti rođendan, Republiko“, nije jedini skandalozni incident u ovoj medijskoj kući kada je u pitanju čestitanje neustavnog dana RS. 

Novinarka BHRT-a Svjetlana Topalić na Twitteru „Srećan ti rođendan, Republiko“

Na BHRT-u u Dnevniku nijednom nije rečeno neustavni dan RS-a, ovo je njihov odgovor

U toku jučerašnjeg dana neustavni dan RS-a na svom Facebook nalogu čestitala je i Pejka Medić, direktorica BH Radija 1.

Ona je u svojoj objavi napisala sličnu poruku kao i Topalić, riječima - Srećan ti rođendan Republiko i dodala tri srca. 

Podsjetimo, redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirali su uposlenici BHRT-a i brojni građani Bosne i Hercegovine, koji su razočarani da "jedna novinarka Javnog servisa, koja je ujedno na državnim jaslama, čestita neustavni dan, te da uredno prima plaću s leđa građana ove države“.

Osim toga, sve vrijeme tokom jučerašnjih objavljivanja priloga iz Banje Luke, s obilježavanja neustavnog dana RS, novinari su tokom izvještavanja govorili – dan RS-a, bez riječi – neustavni, što je izazvalo brojne reakcije u BiH.

Nakon jučerašnjih skandaloznih izjava Svjetlane Topalić na Twitteru koji su bili javni, urednica BHRT-a je od jutros zaključala svoj profil na ovoj društvenoj mreži. 

KOMENTARI (7)