Tito na druženju s Čolom: "Dobro je tebi, s devojkama u trikoima, pjeva se"

Radiosarajevo.ba
Tito na druženju s Čolom: "Dobro je tebi, s devojkama u trikoima, pjeva se"
Foto: svet24 / Tito, vojnik Čola i Lokice na Brionima
U intervjuu za novi broj magazin Nedeljnik, Zdravko Čolić, zvijezda jugoslovenske pop muzike ispričao je mnoge životne epizode, koje ilustriraju ne samo njegovu karijeru negu i jednu drugu stranu naše historije.

Čola se osvrnuo i na susret s Titom kada mu je "najveći sin naroda i narodnosti" rekao "Ti uživaš...".

"To da vojnik pjeva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Poslije mjesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora - djevojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pjevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namjerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: 'Navikao sam ja.' A meni je dobacio: 'Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa devojkama u trikoima i pjeva se.' Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno", rekao je Zdravko Čolić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije