Jevđević: Izgleda da nas je ludi Trump poslušao, trebam proreći šta lijepo

V.A.Z.
Jevđević: Izgleda da nas je ludi Trump poslušao, trebam proreći šta lijepo
Kultur Shock, gypsy-punk bend iz Seattlea, pod vodstvom Sarajlije Srđana Jevđevića (Gino Banana), izbacio je novi singl pod nazivom "Mirakula Fantastika".

Riječ je o još jednoj pjesmi koja najavljuje i njihov 11. album "Drama". 

"Izgleda da su se naša predskazanja desila. Kada smo prije deset godina napisali pjesmu 'Build the Wall', izgleda da nas je ludi Trump poslušao a mi smo samo htjeli da ukažemo na problem netolerancije. Definitivno mi više ne pada na pamet da pišem pjesme o upotrebi nuklearnog naoružanja, možda opet čuje neko ko ne treba. Nazovite to kako hoćete, naučnom fantastikom, bajkom, ali je vrijeme da i ja proreknem lijepu budućnost, možda se i to ispuni“, rekao je Jevđević za Radiosarajevo.ba.

Poslušajte "Mirakula Fantastika", novu pjesmu benda Kultur Shock

"Mirakula Fantastika je san ili lažna ljubavna pjesma ili naš konačni cilj ili bilo šta izuzev ove stvarnosti koja nam i nije baš naklonjena. Mirakula Fantastika je sve ono što želite da vam se desi i potajno se nadate da se može ponoviti, mada činjenice i sve oko vas govori drugačije. To je jedino što ljudima preostaje kada se nađu u situaciji u kojoj ne žele da budu", rekao je, te dodao kako Kultur Shock već dvadeset i dvije godine priča o crnjacima naše svakodnevnice, opominje, upozorava, predviđa.

Srđan kaže da ga je nekad pravo strah išta više predvidjeti kad izgleda da se sva njihova predskazanja obistine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije