Slavni glumac Marko Nikolić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Radiosarajevo.ba
Slavni glumac Marko Nikolić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana
PrtScr / Marko kao Giga Moravac

Legendarni glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara u Beogradu, a od njega se poznati masovno opraštaju na društvenim mrežama. Vijest o smrti glumca potresla je regionalnu javnost, a tužnu vijest podijelila je na društvenoj mreži Facebook njegova kćerka Mina.

Čuveni Giga Moravac biće sahranjen u subotu 5. januara u Aleji zaslužnih građana u 14.30 gde su sahranjene i ostale glumačke legende poput Velimira Bate Živojinovića, Dragana Nikolića, Milene Dravić... Opelo će biti održano u 14h.

Podsjetimo, Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji Bolji život (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije