Šerbedžija: Mustafina široka bosanska duša znala je raskraviti svačije srce...

0
F. V.
Šerbedžija: Mustafina široka bosanska duša znala je raskraviti svačije srce...
Foto: Arhiv / Rade Šerbedžija i Mustafa Nadarević

Posljednji ispraćaj glumačkog velikana Mustafe Nadarevića, obavit će se u krugu najuže porodice. To je, kako prenose mediji u regiji, bila posljednja želja glumačkog barda. 

Vrijeme i mjesto održavanja posljednjeg ispraćaja zasad nisu poznati. 

Veliki glumac naših prostora Rade Šerbedžija jučer se posebno dirljivom porukom oprostio od glumačkog velikana. 

U razgovoru za Radiosarajevo.ba tim povodom ističe da je mu je Mustafa bio prijatelj i to od rane mladosti. 

"Zajedno smo studirali, zajedno prve uloge dobivali. I stanovali smo zajedno pune dvije godine - u jednoj sobi. Znali smo sve jedan o drugome i bili pravi prijatelji. Bio je kum mome Danilu i obitelji su nam bile povezane", kaže Šerbedžija za naš portal. 

Govoreći o Nadareviću kao glumcu, ističe da može reći ono sa čime će se i publika i svi kazališni i filmski radnici sigurno složiti. 

"Bio je jedan od najdivnijih glumaca na čitavom prostoru bivče Jugoslavije. Ali usto što je bio velik i poznat umjetnik, krasile su ga i njegova jednostavnost, neka blagost i dobrota", dodaje još jedan nenadmašan glumački velikan. 

Mustafa nikoga nije ostavljao ravnodušnim... 

"Njegova široka bosanska duša znala je raskraviti svačije srce... Bio je nježan sin i dobar i plemenit otac i muž. Bio je pravi prijatelj. Bio je čovijek, čiji će odlazak duboko zaboljeti sve nas koji smo ga poznavali, poštovali i voljeli... ", zaključio je Šerbedžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije