Mašetović pred sudom u Turskoj: Nadaju se konačnoj odluci na narednom ročištu

L. K.
Mašetović pred sudom u Turskoj: Nadaju se konačnoj odluci na narednom ročištu
Facebook / Selmir Masetović

Danas, 20. novembra, u turskom gradu Ušak održano je ročište na Sudu državljaninu Bosne i Hercegovine Selmiru Mašetoviću. Napominjemo, ovaj mladić je u maju ove godine uhapšen pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethullaha Gullena koji turski vlasti smatraju terorističkom organizacijom. U to vrijeme je još studirao na Univerzitetu Ušak. Bio je u pritvoru tri sedmice i otada je na slobodi. U međuvremenu je i diplomirao.

Za Radiosarajevo.ba / Selmir Mašetović: Nadam se da će ovo biti priča sa sretnim krajem

Turska / Slučaj uhapšenog bosanskog studenta Selmira Mašetovića

Mašetović za Radiosarajevo.ba je potvrdio da je danas održano ročište i da je rezultat očekivan:

„Rijetko se dešava da daju odluku na prvom ročištu, tako da sam bio spreman za to. Na ročištu su bila tri svjedoka, međutim mogu reći da su njihove izjave išle u moju korist. Advokatica je isto zadovoljna i smatra da je dobro prošlo. Nadamo se da će na sljedećem ročištu donijeti konačnu odluku."

Navodi da je sljedeće ročište na Sudu zakazano 21. februara 2019. godine.

Nažalost, dok se ovaj slučaj ne okonča, Mašetović ne smije napuštati Republiku Tursku, a u februaru će biti tačno godinu dana otkako je bio u rodnom Gradačcu. Govori da se poželio porodice i Bosne.

Nakon diplomiranja kratko je radio kao prevodilac, međutim, zbog situacije u kojoj se nalazi, bio je primoran da napusti taj posao.

„I dalje sam u istom gradu gdje sam i studirao. U posljednjih nekoliko mjeseci uglavnom porodica mi pomaže materijalno“, rekao je Mašetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije