Sanela Jenkins: Želim promovisati bh. pamet u Holivudu

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins: Želim promovisati bh. pamet u Holivudu

Kako je došlo do suradnje bh. oskarovca Danisa Tanovića i američke zvijezde u usponu Ashera Monroea, koja je rezultirala snimanjem spota na lokacijama rudnika Kakanj i Breza?

Suradnja je potaknuta od strane osvjedočene humanitarke Sanele Jenkins, koja je ovim povodom dala ekskluzivnu izjavu za portal radiosarajevo.ba: 

"Kroz spot Ashera Monroea želim cijelom svijetu opet ukazati na potencijal BiH te da mlada bh. inteligencija može odgovoriti i najzahtjevnijim izazovima show biznisa. Sigurna sam da će naš oskarovac, moj dobar prijatelj, napraviti odličan posao i zaista više vjerujem u njegov rad nego rad američkih režisera, kazala je Sanela Jenkins za RadioSarajevo.

Sanela Jenkins finansijer je ovog spota koji se u potpunosti radi u produkciji domaćih kreativaca. Kao što je RadioSarajevo jučer objavio, osim Danisa Tanovića, u rad na spotu uključen je i majstor kamere Erol Zubčević

Prema prognozama svjetskih kritičara Asher Monroe bi ubrzo sa prijestolja mogao skinuti najveću aktuelnu teen zvijezdu Jastina Bibera. Prema rječima Sanele Jenkins ovim se ukazala izvrsna prilika za promociju BiH.

Zadovoljstvo nije krio ni  Asher Monroe: “ Kada mi je Sanela predložila da dođem u BiH da radim bio sam malo skeptičan. Nakon nekoliko dana boravka mogu reći da sam fasciniran BiH, ljudima i profesionalcima sa kojima sarađujem na snimanju spota. Zahvalan sam Saneli zbog ovog iskustva i siguran sam da ću ponovo doći sa svoim prijateljima u BiH", izjavio je Asher za RadioSarajevo.

Pogledajte fotografije zabilježene na lokacijama snimanja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije