Sanela Jenkins susrela se s papom Franjom u Vatikanu

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins susrela se s papom Franjom u Vatikanu
Sanela Jenkins / Sanela Jenkins i papa Franjo
Poznata Bosanka Sanela Jenkins susrela se jučer u Vatikanu sa Papom Franjom, te je ovom prilikom razgovarala o miru u svijetu i Bosni i Hercegovini.

Sanela je u ovoj izuzetno važnoj posjeti bila zajedno s članovima uticajne i svjetski poznate američke familije Kennedy.

“Papa Franjo zna da dolazim iz Bosne i Hercegovine te sam skrenula pažnju na važnost očuvanja stabilnosti i mira, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu,” rekla je kratko Sanela nakon susreta u Vatikanu.

Ubrzo poslije susreta s bivšim američkim predsjednikom Bill Clintonom u Washingtonu prošlog mjeseca, ovo je drugi važan susret na svjetskom nivou gdje Sanela skreće pažnju na Bosnu i Hercegovinu i bori se za mir i stabilnost u našoj zemlji.

Sanela nije željela otkrivati detalje razgovora sa Papom i zašto baš u ovom momentu, kada se u svjetskim krugovima aktuelizira i Balkan i Bosna i Hercegovina, Sanela sa Kennedijevima putuje na sastanak sa Svetom stolicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije