Čarobnjak filmske režije: Promovirana monografija o Hajrudinu Šibi Krvavcu

Fena
Čarobnjak filmske režije: Promovirana monografija o Hajrudinu Šibi Krvavcu

U Sarajevu je, u okviru aktivnosti obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. aprila, promovirana monografija o bh. filmskom autoru Hajrudinu Šibi Krvavcu.

"Ovo za mene znači jako puno, ali i za Sarajevo, pogotovo mlade ljude" rekla je Ešrefa Krvavac, supruga slavnog reditelja.

siba_krvavac_monografija_AKT_011.jpg - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba

Većinu materijala za monografiju dala je ona, a kaže da je gotovo sve članke iz novina o svom suprugu sačuvala, ali i fotografije i druge materijale koji su govorili o njemu i njegovom angažmanu.

Predstavljanju monografije prisustvovao je i hrvatski glumac Igor Galo, koji je sarađivao sa Šibom.

siba_krvavac_monografija_AKT_010.jpg - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba

"Čarobnjak. Čovjek koji je znao s kim radi i koga uzima. Bio je stručnjak koji je apsolutno znao zašto nekoga uzima" istakao je Galo.

Monografija o Šibi Krvavcu je prva knjiga o jednom bh. reditelju i rijetka knjiga o bh. kinematografiji. Rad je urednika Nebojše Jovanovića.

Danas je  u okviru obilježavanja Dana grada Sarajevo, svečano otvoren i Muzej "Valter brani Sarajevo", posvećen kultnom istoimenom filmskom ostvarenju Šibe Krvavca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije