Profesor Hidajet Repovac u teškom stanju nakon moždanog udara

L. K.
Profesor Hidajet Repovac u teškom stanju nakon moždanog udara
PrtScr / Profesor Hidajet Repovac

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Hidajet Repovac u subotu je doživio moždani udar i smješten je u Klinički centar na Koševu. Ovu informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdio predsjednik Asocijacije Krug 99 Adil Kulenović.

„Profesor Repovac se nalazi u induciranoj komi dok se stanje ne koliko-toliko ne sanira. neke ozbiljnije prognoze vezane za njegovo zdravstveno stanje možemo očekivati za koji dan. To su informacije koje ja imam. Bitno je da je u dobrim ljekarskim rukama i da mu je posvećena posebna pažnja“, rekao je Kulenović.

Napominje da je sa profesorom Repovcem razgovarao u subotu, 24. novembra, prije sesije Asocijacije Krug 99 te da mu je govorio da ga boli grlo.

„Učestvovao je u diskusiji u svom temperamentnom stilu. Nakon svog izlaganja, izašao je na pauzu. Tako da mi u tom trenutku nismo ni znali šta se dešavalo ispred sale Ekonomskog fakulteta. U auli mu je pozlilo, srećom žena koja radi na portirnici je primijetila da desnom stranom ne kontroliše. Postupila je razumno i pozvala Hitnu pomoć koja je došla brzo da bi ga smjestili u Klinički centar“, rekao je Kulenović.

Profesor Kulenović je rekao da su svi uznemireni zbog ove informacije i da će ishod biti najbolji mogući. Nadaju se da će biti dobro profesor koji je izuzetno cijenjen i voljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije