Preminuo Ivan Bagarić, bivši bh. parlametarac i jedan od osnivača HDZ-a

Fena
Preminuo Ivan Bagarić, bivši bh. parlametarac i jedan od osnivača HDZ-a
Foto: Bljesak.info / Ivan Bagarić

U četvrtak u poslijepodnevnim satima iznenada je, uslijed zatajenja srca, u 58. godini života preminuo direktor Doma zdravlja Tomislavgrad Ivan Bagarić.

Bagarić je rođen u Mesihovini kod Tomislavgrada, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinu je završio na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Magistrirao je na temu ''Medicinska služba Hrvatkog vijeća obrane kao model organizacije ratnog zdravstva'' na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Doktorirao je na temu ''Kvaliteta zdravstvene skrbi nakon primarne artroplastike kuka'' na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Bagarić se politički aktivirao u samom početku demokratskih promjena (ranije nije bio politički angažiran) te je bio učesnik prvog sabora HDZ-a. Iste godine je na prvim slobodnim višestranačkim izborima izabran za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina), a kasnije 1995. i u Parlament ustavotvorne skupštine BiH.

Godine 2003. izabran je u Hrvatski sabor gdje je obnašao dužnost zastupnika u dva mandata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije