Preminuo Adrian Burder, veliki borac za dobrobit pasa

Radiosarajevo.ba
Preminuo Adrian Burder, veliki borac za dobrobit pasa
Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust Adrian Burder preminuo je u srijedu nakon kratke bolesti, saopćeno je iz predstavništva ove Fondacije u BiH.

"Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini vas s velikom tugom obavještava da je veliki borac za dobrobit pasa, Izvršni direktor Fondacije, Adrian Burder, nakon kratke bolesti iznenada preminuo 31. oktobra 2018.

Kao prvi čovjek Fondacije, Adrian se u okviru međunarodnih aktivnosti Fondacije posebno zalagao za Bosnu i Hercegovinu i često je posjećivao naš tim. Njegova velika želja je bila da, uz naš posvećeni rad te znanje i resurse Fondacije, pomognemo lokalnoj zajednici da na human način dođe do dana kada će psi živjeti samo sa svojim odgovornim vlasnicima, a ne nezbrinuti na ulicama", naveli su u Fondaciji Dogs Trust.

Podsjetili su da Fondacija Dogs Trust kroz programe koje kreira, koordinira i finansira, još od 2012. godine pomaže sistemsko unapređenje dobrobiti pasa, što direktno pomaže i zajednici da se problem s napuštenim psima riješi.

Adrian Burder obavjestenje (1).png - undefinedFoto: Dogs Trust

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije