Preminula Dina Rutić, supruga Zorana Radmilovića

Radiosarajevo.ba
Preminula Dina Rutić, supruga Zorana Radmilovića
Facebook / Dina Rutić i Zoran Radmilović

Dina Rutić, supruga pokojnog glumca Zorana Radmilovića, preminula je danas, 34 godine poslije njegove smrti. Dina Rutić rođena je 18. novembar 1943. godine u Dobrom Selu, roditelji su joj bili glumački i bračni par Joža i Ivka Rutić.

Dina i Zoran bili su svjetli primjer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje, premda bismo silno voljeli da i dalje budemo svjedoci istih.

Njihova bajka započela je nešto prije 1966. godine, kada su se jedno drugom zavjetovali na ljubav do kraja života. Upoznali su se na snimanju TV drame Mome Kapora "Provod", a Dina - anđeoski lepa, bistra, ljupka, gipkog i skladnog tijela, tada već jedna od najpopularnijih beogradskih glumica, bila je očekivano vjerena.

Radmilovića to nije omelo da pomisli, ali i izgovori naglas jednog dana dok ju je posmatrao kako ide na fakultet:

"Ova mala će biti moja žena!".

Tako i bi - lijepa glumica raskinula je vjeridbu i poklonila svoju ljubav i povjerenje neprevaziđenom šarmeru, prešavši iz ogromnog, luksuznog roditeljskog stana u njegovu mansardu.

Ispostavilo se da su bili savršen spoj, oboje su bili vedri, duhoviti, tolerantni, skromni i vezivala ih je beskrajna duhovna bliskost. Radmilovići su bili skromni i jednostavni, slava ih nije promijenila, a trudili su se da posao ne nose kući i da u svom domu budu usmjereni samo jedno na drugo, piše "Blic".

"Ja imam svega dovoljno-govorio je Zoran- i meni je lako da tako živim", govorio je svojevremeno čuveni glumac.

Njihovu sreću upotpunilo je rođenje kćerke Ane, koja je odnos ova dva umjetnika dodatno obogatila i učvrstila. Zoran je uživao u ulozi oca, do te mjere da je pisao dnevnik o odrastanju svoje kćerke, a trudio se da njen djetinji mozak nauči da funkcioniše po princpima mašte i sanjarenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije