Posljednji pozdrav legendi Mostara: Umro je dr. Senad Kovačić – crveni doktor

0
F. V.
Posljednji pozdrav legendi Mostara: Umro je dr. Senad Kovačić – crveni doktor
Foto: Faruk Vele / Dr. Senad Kovačić

Ovdje se umire da bi se živjelo...
(Mak Dizdar)

Još jedna tužna vijest dolazi iz Mostara.

Umro je dr. Senad Kovačić, za raju Kivi, dugogodišnji član medicinskog tima mostarskog Veleža.

Potvrdili su to jutros i u mostarskom klubu, koji je jučer ubilježio pobjedu nad ekipom Mladosti iz Kaknja sa 4:0, i tako je na pravi način završio prvi dio sezone.

Velika ljubav

"Sa velikom tugom i boli obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da nas je napustio dr. Senad Kovačić, za raju Kivi. Dugo vremena bio je član medicinske službe FK Velež Mostar i učestvovao je u njegovom radu. Bio je prepoznatljiv po svojoj vedrini i velikoj ljubavi prema klubu. Doktor, ali prije svega veliki čovjek.

Ovim putem porodici Kovačić i prijateljima izražavamo iskreno saučešće ", napisali su iz mostarskog kluba.

Kovačić će bit upamćen u historiji nogometa u Bosni i Hercegovini kao jedan od rijetkih, ako ne i jedini doktor, član medicinskog tima, koji je dobio crveni karton na jednoj prvenstvenoj utakmici!

Trenutak kad je postao

PrtScr: Trenutak kad je postao "crveni doktor"

Desilo se to aprila 2014. godine tokom utakmice Veleža i Željezničara u kojem su Mostarci slavili s 4:2.

Gine za svetinju

Nakon što su navijači gostujuće ekipe počeli da dobacuju sa tribina, Kovačić ih je polio vodom i tako zaradio crveni karton.

Pojedini mediji će pogrešno prenijeti da je to učinio jer je bio "ponesen pobjedom", ali prava raja je znala o čemu je riječ…

"Gine za svetinju, za Mostar", zapisat će ovim povodom jedan navijač mostarskog tima.

Osim što je svakodnevno spašavao živote, a autor ovih redaka je zabilježio je sada već davne 2007. godine priču o tome kako je Kovačić na vrijeme prepoznao meningitis kod tada 22-godišnjeg mladića, i tako ga sačuvao od najgoreg, doktor kojeg su od milja zvali Kivi bio je omiljen među Mostarcima, ali i širom njegove Hercegovine.

Po lijepom će ga se sjećati i mostarski novinari s kojima je rado razgovarao na razne medicinske teme, uvijek spreman da se odazove, da podijeli savjete građanima, uputi poneku lijepu riječ.

Neka je rahmet i lijepo sjećanje na dr. Senada Kovačića, kojeg će mostarska raja pamtiti kao Kivija. Crvenog doktora. Tako je to u Mostaru...

Dr. Kovačić - undefined

Foto: Facebook: Dr. Kovačić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije