Posljednji pozdrav dragom kolegi: Preminuo novinar Asaf Bečirović

Radiosarajevo.ba
Posljednji pozdrav dragom kolegi: Preminuo novinar Asaf Bečirović
Foto: Oslobođenje / Asaf Bećirović

Umro je, nakon kratke i teške bolesti, naš kolega Asaf Bečirović.

"Kažu, stil je sam čovjek. Asafovi tekstovi, i da se ne pogleda potpis ispod njih, mogli su biti samo njegovi tekstovi. Mudri, a lagani, vrcavi i zanimljivi, a uvijek s velikom porukom

Pa, i da ih nije potpisao, pažljiv čitalac ovog novinara, koji je radio u Oslobođenju godinama, i u Danima, a karijeru završio kao urednik Starta, znao bi da su njegovi.

To je najviše što jedan novinar može postići.

Ali, više od toga je, svakako, iskrena žalost svih nas koji smo čuli jutros za ovu tužnu vijest, i koji znamo da smo ostali, prije svega, bez dobrog, dobrog čovjeka. Našeg Aska", napisala je jutros novinarka Edina Kamenica za Oslobođenje.

Asaf Bečirović je preminuo nakon kratke i teške bolesti, u Sarajevu, u 60. godini.

Kao novinar je gotovo dvije decenije radio u dnevnim novinama Oslobođenje u kojima je dva puta proglašen za najboljeg novinara tog lista i u dnevnom listu Faktor. Prije rata, bio je novinar u fabričkom listu „Pretis“. Tokom agresije, bio je pripadnik Armije BiH. Mjesto i vrijeme dženaze biće naknadno objavljeni.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje iskrene izraze sućuti porodici i prijateljima.

Neka mu je laka zemlja bosanska...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije