Amira Medunjanin - 2016 je bila njena godina

Radiosarajevo.ba
Amira Medunjanin - 2016 je bila njena godina
/ Naslovnica albuma Damar
Diva neo-sevdah scene Amira Medunjanin s pravom može reći da je 2016. bila izuzetno aktivna godina.

„Prije svega, godina je bila sjajna, jer smo snimili novi album u martu i aprilu, tu su i promotivni koncertni nastupi za album, prvi odlazak u Ameriku i Tajvan“.

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji. 

„Studio je smješten na takvoj lokaciji da kad bi muzičari željeli da snimaju svoje pjesme, to bi upravo bilo to mjesto. Album je u svijetu izašao 18. novembra, a već smo u nekih 20 dana imali sjajne recenzije od vodećih svjetskih medija. Poznato je da prođe dosta vremena dok kritičari dođu do albuma i poslušaju ga, napišu nešto, pa se objavi. Međutim, Damar je nešto što ih je zaista dotakao.“, istaknula je Amira u izjavi za portal Radiosarajevo.ba

Sva njena brojna putovanja, a ove godine ih je bilo od Tajvana do Amerike, putovanja su pokrivena Facebook Live Feed-ovima. Amira je jedna od javnih ličnosti u regiji koja ovu opciju najčešće koristi, te na taj način komunicira s fanovima.

„Današnje vrijeme ima sjajnih prednosti, jedna od njih su definitivno i društvene mreže najviše iz razloga što imam direktan kontakt s ljudima. Prvodim dosta vremena odgovarajući na facebook poruke, i to mi je genijalno“, pojasnila je diva.

Tako će biti i narednih mjeseci, jer Amiru očekuju koncerti u New Yorku, Washingtonu, Torontu... 

Što se tiče Nove godine, kako kaže Amira, dočekat će je tradicionalno, u krugu porodice.

„Nisam veliki fan praznika. Bitno mi je samo da smo zdravo i da uživamo u svakoj sekundi i u krugu kompletne svoje porodice“, rekla je Amira na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba zaželivši svima mnogo zdravlja, sreće i ljubavi u Novoj 2017. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije