... / Oproštaj od Igora Bulata uz pjesmu Ptica bijela: Bio i Dino Merlin...

31. 07. 2019. u 14:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U galeriji Radio-televizije Srbije održana je komemoracija Igoru Bulatu, novinaru i uredniku RTS koji je u 48. godini izgubio bitku sa opakom bolešću.

Komemoraciji prisustvuju brojni članovi porodice, prijatelji i kolege pokojnog Igora, a među prvima su došli njegov rođeni brat, pjevač Marko Bulat, sa suprugom, kao i Igorova supruga Dada i nasljednici Milica i Bogdan.

U prvim redovima našao se i pjevač Dino Merlin, koji nije mogao da zaustavi suze, prenosi Blic.

Među okupljenima je i tekvondistkinja Milica Mandić, koja takođe ne krije tugu zbog Igorove smrti, kao i voditelji Jovana Joksimović i Srđan Predojević, koji su godinama sarađivali sa Igorom.

Govor na komemoraciji održala je Igorova dugogodišnja koleginica i prijateljica, voditeljka “Beogradske hronike” Rada Đurić:

"U isto vrijeme smijao se uvijek od srca i uvijek u lice i ta vječita njegova potreba i potraga za boljom stranom života, ta njegova često nepodnošljiva lakoća prihvatanja realnosti mnoge je umjela da prevari ali i da zavede. Igor je u stvari bio jedan sjajan, inteligentant, oštrouman, odgovoran i novinar i čovjek i otac i suprug i sin i brat i prijatelj. O televiziji je znao sve, o ljudima sve više, imao je sve što je bilo potrebno za jednog profesionalca, imao je svoje uspjehe."

Kako je za Blic ispričao Marko Bulat, njegov brat Igor htio je da bude sahranjen uz pjesmu Ptica bijela, koju izvodi Dino Merlin, što je porodica ispoštovala.

Dino Merlin i Igor Bulat su bili dugogodišnji prijatelji, a Igorova supruga je i sarađivala sa našim Čarobnjakom.

Pomenuta pjesma puštena je i na komemoraciji, a Dino Merlin nije mogao da sakrije tugu i zaustavi suze.

"Bolno, ali dostojanstveno da niko ne primijeti primao je udarce. Nije mu bilo lako, ali je znao i da uzvrati, a da izgleda lako. Između mene i mog divnog prijatelja nije trebalo da se glumi, stvarno i iskreno je sve bilo lako. Tačnije meni je sa njim bilo sve lako, rekla je Rada Đurić.

NEMA KOMENTARA