Boris Kosović in memoriam: Nema više velikog malog benda

Radiosarajevo.ba
Boris Kosović in memoriam: Nema više velikog malog benda
Svaki legendarni bend mora imati svoj ozbiljan cover bend.

Da li ste čuli za Gruhak? S obzirom da čitate ovaj tekst, vjerovatno jeste. Dubrovčani su bili relativno česti gosti u Sarajevu, nastupali su u Slogi, Monumentu i AG-u, i svaki put osvajali publiku svojim strastvenim obradama Indexa. Uspjeli su rekreirati energiju i emociju svake pjesme, muzičari su vjerno prenosili svaki ton, a glas Borisa je podsjećao na Davorina. Boja i manir su bili tu negdje. Jer svaki legendarni bend mora imati svoj vrlo ozbiljan cover bend, koji to neće raditi zbog para i popularnosti, već zbog ljubavi. A tu je naravno i stara veza Dubrovnika i Sarajeva.

Vrlo brzo se proširila vijest o smrti Borisa Kosovića. Gruhak vjerovatno više ne postoji. Neće više biti njihovih tribjuta Indexima.

Iako su široj publici najpoznatiji bili po tome, sigurno je nepošteno svoditi Gruhak samo na tribute bend Indexima. Svirali su i Doorse, Hendrixa, Pink Floyd, The Who, AC/DCLed Zeppelin, a snimili su i album originalnih pjesama 2012. godine.  Prošle godine su boravili u Americi gdje su završili novi album, koji na žalost nije ugledao svjetlost dana jer je smrt bila brža. Pjesme su uradili u Americi, njih 12, među kojima su i dvije obrade. Ne zna se koje su, ali nadamo se da je jedna od Indexa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije