Neka joj je vječni rahmet: Danas dženaza Hatidži Mehmedović

Radiosarajevo.ba
Neka joj je vječni rahmet: Danas dženaza Hatidži Mehmedović

Hatidža Mehmedović Điđa, predsjednica Udruženja Majke Srebrenice, preminula je u nedjelju navečer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon duge i teške bolesti.

Mehmedović je preminula u 66. godini života, a ispraćaj i dženaza merhume obavit će se ispred Čaršijske džamije u Srebrenici danas u 12 sati, gdje će se obaviti i tevhid.

Ukop će se obaviti na porodičnom mezarju u Bektićima-Sućeska s početkom u 13.30 sati, gdje će se obaviti ponovna dženaza i tevhid u porodičnoj kući u Bektićima. Organizovan je i prevoz iz Srebrenice do mezarja u Bektićima - s Vidikovca kreće u 11 sati, a ispred Čaršijske džamije u 12 sati.

Za kraj, ostavljamo vas s riječima velikog Dragan Bursaća koji je u svojoj kolumni napisao:

"Možete pomisliti da je najtužnija smrtovnica na svijetu Hatidžina. Ona se sahranjuje, a među ožalošćenim nema nikog svog. Ali to je privid. Iskrivljena slika. Među ožalošćenima smo svi mi, ljudi. Svih nacija, rasa, političkih pogleda, svjetonazora, ljudi Planete Zemlje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije