Novi album Natali Dizdar izlazi za nekoliko dana: "Nešto novo i svježe u zvuku"

Elma Behram
Novi album Natali Dizdar izlazi za nekoliko dana: "Nešto novo i svježe u zvuku"
Pjesme Grijeh, Iluzionist, Ne reci zauvijek i Mjesto za jedno najavile su treći album talentirane i samozatajne Zadranke Natali Dizdar.

Iako smo prilično dugo čekali na ovaj materijal, pjesme koje ga najavljuju obećavaju mnogo. Na albumu koji će na tržištu pojaviti za nekoliko dana nalazi se deset pjesama plus bonus track koja je engleska verzija pjesme kojom započinje albumu i koja će vjerojatno biti jesenski singl, ispričala je u razgovoru za Radiosarajevo.ba  hrvatska pop pjevačica Natali Dizdar te dodala da će se osim toga na albumu naći i obrada pjesme Out of time grupe Blur.

U koautorstvu sa svojim gitaristom Vladom Mirčetom, Natali je napisala muziku i uradila aranžman za sedam pjesama, dok je Grijeh i aktuelni single Mjesto za jedno napisao Dino Šaran.

"Mislim da smo Dino i ja dobra kombinacija i naša suradnja postoji još od drugog albuma, odnosno pjesme Stranac. Volim njegov senzibilitet i tekstove, napisao je još i pjesmu Grijeh koja se isto nalazi na albumu i sigurna sam da ćemo u budućnosti još surađivati. Tekstove su pisali Marta Muzdalo, Petar Beluhan i Dejan Aleksić, a producentska ekipa s kojom smo radili su Jura Ferina i Pavle Miholjević."

Na pitanje koliko će ovaj album ličiti na prethodna dva, Natali kaže kako joj se teško distancirati od ovoga što je napravljeno jer je autor većine pjesama, ali u svakom slučaju najavljuje dobar album.

"To je sve pop glazba, a ono što mogu reći je da mislim da smo uspjeli donijeti nešto novo i svježe u zvuku i da smo napravili dobru stvar. Nadam se da će se ljudima svidjeti kao i prethodni singlovi s albuma koji su već izašli i na neki način otkrili u kojem smjeru se krećemo, Ne reci zauvijek, Iluzionist i aktualna Mjesto za jedno".

A trenutni singl Mjesto za jedno je nominiran i za nagradu Cesarica, odnosno hit godine. Tako da povratna informacija publike već postoji.

Golišave fotografije na omotu albuma

Sve one koji prate rad ove pjevačice iznenadila je nedavna objava golišave fotografije koju je prvobitno objavila na Instagramu.

Riječ je o fotografiji na kojoj pozira u crnoj prozirnoj haljini, ispod koje je potpuno gola. Fotografija je kaže nastala na snimanju omota za albuma koji iščekujemo ovih dana. 

"S obzirom na naziv albuma Iluzije mislim da su se fotografije idealno uklopile u cijelu priču. To je bio svojevrstan eksperiment na snimanju i svi smo jako zadovoljni s fotografijama, mislim da su ženstvene, transparentne i da i dalje odražavaju mene i glazbu koju radim a to je jedino važno".

natali_dizdar_photoBoris_Poljicanin3.jpg - Natali Dizdrar

FOTO: Boris Poljičanin

Na kraju razgovora Natali kaže kako nestrpljivo čeka ljetne nastupe, a do kraja godine, nada se, mogla bi doći i u Sarajevo, jer je kako kaže Sarajevo grad u koji rado dolazi i kome se rado vraća.

Natali Dizdar prvi put smo imali priliku upoznati 2003. godine u tada popularnom reality showu televizijske kuće Nova TV. Odmah biva zapažena kao izraziro snažan vokal te završava u finalu, kao trećeplasirana.

Nakon toga, nastupila je duža stanka za Natali, tokom koje je pomno biran materijal za njen debitantski album, a u ljeto 2004. izlazi i prvi njen službeni singl Ne daj, koji odmah uspijeva osvojiti gotovo sve top-ljestvice te biva nagrađen Zlatnom kooglom za pjesmu godine kao i trima nominacijama i osvojenim Porinom za najboljeg debitanta. 

Nakon još jednog vrlo uspješnog singla, u maju 2005. izlazi i dugo očekivani album Natali Dizdar, koji osvaja kritiku i uskoro dostiže srebrnu nakladu.

Krajem 2005., album je uvršten na popis deset najboljih albuma godine, a prima i čak osam nominacija za Porin 2006. Novi album Pronađi put izašao je u martu 2009., a za sljedeći je singl najavljen Stranac. Iako je 2011. godine diplomirala na zagrebačkom Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i stekla zvanje profesorice socijalne pedagogije Natali se prije dvije godine vratila u školske klupe. Upisala je edukaciju za gestalt-psihoterapeuta, što je godinama planirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije