Muzaferija za Radiosarajevo: Učinit ću sve da BiH dostojno predstavljam na SP-u

A. Sokolović
Muzaferija za Radiosarajevo: Učinit ću sve da BiH dostojno predstavljam na SP-u
Foto: Privatni album / Elvedina Muzaferija

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, sredinom sedmice prvi put je ove sezone nastupila u utrci Svjetskog kupa. Iako je u Cortini d'Ampezzo u jakoj konkurenciji zauzela 46. mjesto, zadovoljna je nastupom.

Ova 20-godišnja skijašica iz Visokog odmah po završetku utrke javila se portalu Radiosarajevo.ba i prenijela dojmove s poznatog skijališta na kojem je nastupila rame uz rame sa svjetski poznatim skijašicama, poput Lindsay Vonn (povratnica, op.a.), Ramone Siebenhofer (pobjednica utrke, op.a.), Ilke Štuhec, Stephanie Venier...

U intervju za naš portal, lijepa Elvedina nam je govorila o nastupu u Cortini, izazovima koji je čekaju u nastavku sezone, nadolazećom Svjetskom prvenstvu...

Radiosarajevo: Elvedina, kakvi su dojmovi nakon utrke u Cortini?

Muzaferija: Ima dosta pomaka. U brzim disciplinama mnogo znači iskustvo, kojeg meni puno nedostaje. Ali, s obziorom na to da sam bila najmlađa učesnica utrke, mogu se nadati puno boljem rezultatu naredne sezone.

Radiosarajevo: Da li osjećate napredak u svojoj vožnji u odnosu na prošlu sezonu?

Muzaferija: To još uvijek ne mogu kazati, jer planiram da nastavim s nastupima u Svjetskom kupu. Tek na kraju sezone napravit ću rezime i donijeti zaključak. 

Radiosarajevo: Gdje ćemo Vas gledati ponovo u utrkama Svjetskog kupa?

Muzaferija: Još uvijek ne znam. Planove pravim polako. 

Radiosarajevo: U narednom mjesecu se očekuje Svjetsko prvenstvo u Areu. Šta očekujete i u kojim disciplinama ćete nastupiti?

Muzaferija: Na Svjetskom prvenstvu ću nastupiti u svim disciplinama. Ne bih govorila o očekivanjima, ali ću učiniti sve da Bosnu i Hercegovinu dostojno predstavljam. 

Radiosarajevo: Ko će još braniti boje Bosne i Hercegovine u Švedskoj?

Muzaferija: Zaista ne znam. 

Radiosarajevo: Koje imate ciljeve za ovu skijašku sezonu?

Muzaferija: Glavni cilj je da ove sezone osvojim bodove u Europa cupu u brzim disciplinama. 

Radiosarajevo: Kada se vraćate u Visoko i kolika je podrška bh. skijanju u odnosu na protekle sezone?

Muzaferija: U nedjelju se vraćam u Visoko i naredni vikend je planirano da nastupim na Državnom prvenstvu na Bjelašnici. Podrška od saveza je minimalna, kao i svih prethodnih godina. Ništa se ne popravlja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije