Morgan Freeman: Preživjeli ste strahotu u BiH, ali ste svi pribrani

Radiosarajevo.ba
Morgan Freeman: Preživjeli ste strahotu u BiH, ali ste svi pribrani
Holivudski glumac i oskarovac Morgan Freeman (80) krajem maja proveo je tri dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i u Srebrenici gdje je s filmskom ekipom snimao kadrove za svoj novi dokumentarni film.

U intervjuu, koji je FACE TV i Senad Hadžifejzović za emisiju Centrali dnevnk snimio u Memorijalnom centru Potočari, Freeman je govorio o dokumentarcu koji snima u BiH, ali i razlozima zbog koji se odlučio da to bude upravo BiH.

"Posebni ste jer ste, kao prvo, proživjeli strahotu u svojoj zemlji, a nekako ste svi pribrani. Obilazimo svijet i ljude koji su preživjeli nešto slično ovome i npr. u Ruandi kad govorimo o tome u programu govorimo o otpornosti ljudskog srca. Preživjeti takav užas i umjesto da kasnije mrzite ljude koji su to napravili, vi oprostite", kazao je na početku razgovora legendarni Freeman.

Upitan  šta misli o nama i ko smo mi, kazao je da ne zna, ali zna kakvi smo bili, Jugoslaveni i da smo nekada živjeli u zajedničkoj državi. 

"Onda se sve to raspalo, pa su nastale Srbija, Hrvatska, Slovenija, Kosovo i Makedonija, Crna Gora i Bosna. Koliko znam vi ste još uvijek dio tog konglomerata. Niste vi samo Bošnjaci, tu su i Hrvati, i Slovenci, i Bosanci... Svi još žive tu u Bosni", kazao je Fremman.

Upitan je slavni glumac, otkuda mu i danas tolika energija, puno putuje i radi, a on je s osmijehom odgovorio:

"Nastojim da imam posla. Kod kuće redovno vježbam. I igram golf redovno. Uglavnom uživam u životu", poručio je legendarni Morgan Freeman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije