Mlinarević pokazala zahvalnicu od studenata: Ono kad si valj'o...

Radiosarajevo.ba
Mlinarević pokazala zahvalnicu od studenata: Ono kad si valj'o...
FOTO: Facebook / Zahvalnica koju je Mlinarević svojevremeno dobila

"Bilo je ovo dakako neko bolje vrijeme, a i bolji studenti dabome. Ono kad si valj'o".

Napisala je to na Facebooku bh. književnica Martina Mlinarević, podijelivši s pratiteljima Zahvalnicu koju je je svojevremno dobila od Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. 

Na Zahvalnici je navedeno da se dodjeljuje za izuzetan doprinos studentima Sveučilišta u Mostaru. 

"Ovo možda nije diploma, ali je diploma mog života. Tamo gdje sam ostavila jasan, častan trag kao i svugdje gdje sam bila. Vodivši studentski časopis Opomena, boreći se za slobodu riječi studenata u često ugnjetavanim nacionalističkim okolnostima, koji su većinom bili raja, a ne poltroncici što ponizno čekaju poslove u Elektroprivredama i Telekomima gnušajuci se "uhljebljavanja", a do svojih malih dvadesetih bili su u više političkih udruga nego zooloških vrtova u djetinjstvu", napisala je Mlinarević. 

Podsjetimo, ona se ovih dana susreće s kritikama da je imenovana za ambasadoricu u Češkoj, a nema fakultetsku diplomu. Tome su se usprotivili studenti politoloških fakulteta u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci

Kako je objasnila Mlinarević, od prvog dana, od kad je dobila ponudu da bude ambasadorica, ponavlja da nema diplomu, i da to nikad nije krila, te da je imenovana iz reda zaslužnih građana. 

Zahvalnica koju je Mlinarević svojevremeno dobila  - undefined

FOTO: Facebook: Zahvalnica koju je Mlinarević svojevremeno dobila

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije