Mladen Pikulić, fotograf bh. korijena danas slika kraljice, princeze, glumce...

Radiosarajevo.ba
Mladen Pikulić, fotograf bh. korijena danas slika kraljice, princeze, glumce...
Foto: Mladen Pikulić / Kraljica Maxima
Renomirani svjetski brend u domenu fotografije ukazao je posebnu čast fotografu porijeklom iz BiH.

Mladen Pikulić je profesionalni fotograf koji se specijalizirao u portretima. Već dvadeset godina živi i radi u Holandiji, gdje fotografira za razne organizacije i medije poput magazina, pozorista i koncertnih dvorana.

Mladen je, između ostalog, fotografirao na desetine poznatih holandjana i kraljevsku porodicu.

“ Od kada se sjećam svog postojanja bio sam uvijek fotograf. Fotografija je moj posao ali ujedno pasija, umjetnost i inspiracija moga života. Fotografija je, jednostvano, moj život. Najradije fotografišem ljudska lica zato što sam uvijek bio zainteresiran u ljude. Lica ljudi u godinama su za mene kao pejzaž njihovih života”, kaže Mladen u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Vječita inspiracija pravljenja fotografija je neponovljivi ugao i momenat fotografisanja, otkriva fotograf jednu od tajni svog zanata.

Ove godine je kompanija Nikon u saradnji sa NRC Nederland, jednim od vodecih holandskih novina, pokrenula državni foto konkurs. Svaki mjesec Nikon i NRC predstavljaju jednog od vodecih holandskih fotografa. Ovog mjeseca to je Mladen Pikulić, koji ce svoje znanje prenijeti blogerki Roell de Raam i mnogobrojnim čitaocima novina NRC.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije