Mlada Mirna iz Busovače šije haljine koje se nose i u Abu Dhabiju

Radiosarajevo.ba
Mlada Mirna iz Busovače šije haljine koje se nose i u Abu Dhabiju

Mirna Jovanović dvadesetjednogodišnjakinja je iz Busovače, ni po čemu obična. Mirna je ambiciozna, hrabra i svestrana djevojka koja s osmjehom priča o svom putu ka uspjehu.
Odlikovana je sportašica, trenerica, bivša studentica matematike, te odnedavno stoji i iza vlastite modne linije Cibela. Djevojka je s velikim snovima i još većim apetitom za ostvarenje istih, piše Dnevnik.ba.

„Oduvijek sam sportašica. Cijeli život treniram i ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu drugačijom. Nisam tip djevojke za šminku i frizuru, no kad je odjeća u pitanju jako sam pažljiva. Stilom se neverbalno izražavamo, bitno je poslati pravu poruku“, započela je Mirna.

Nakon završene Gimnazije, Mirna odlazi na studij matematike u Sarajevo i nakon višemjesečne borbe s vlastitom sobom, donijela je veliku odluku – pratiti svoj san!

 Mirna Jovanović - undefined

Instagram:  Mirna Jovanović

„Shvatila sam da trošim dragocjeno vrijeme i resurse u Sarajevu ne imajući realnu perspektivu u tom trenutku. Bojala sam se, no pratila sam instinkt, i hvala Bogu da jesam!“, nastavlja.

Odlučila je upisati kurs šivanja i pokrenuti vlastiti posao. Samo nekoliko mjeseci unaprijed – Mirna je počela primati prve narudžbe.

„Iako do trenutka kada sam prvi put otišla na kurs nikada ranije nisam ni vidjela šivaču mašinu, znala sam da tačno tu trebam biti. Na pravom sam mjestu, u pravo vrijeme. Na svom sam putu. Kako onda da ne bude sve onako kako sanjam?“

Svoju prvu haljina sašila je na kursu, a nosila već idući dan. Reakcije su bile mnogo više od onoga što je hrabra djevojka očekivala.

 Mirna Jovanović - undefined

Instagram:  Mirna Jovanović

„Samo tri mjeseca od početka kursa već sam počela šivati. Usljedile su i saradnje sa stranim brendovima za koje sam radila, te se komadi iz moje radionice sada nose u Abu Dhabiju. Godinu dana nakon – imam svoj brend, svoje kupce i radnju u pripremi. Sanjam o svom kutku s malim izloženim prostorom. Ne mnogo, ali mnogo za mene“.
Ime branda - Cibela, simbolično je. Cibela je stara frigijska "majka zemlja" koja je vladala cijelom prirodom, a koju štite lavovi. Božica za Mirnu predstavlja uspjeh, a lavovi hrabrost i borbu.

Iako uglavnom nailazi na riječi podrške, nisu ju zaobišle niti kritike na račun odluka o vlastitom životu.

Mirna ističe da bez bližnjih i prijatelja zasigurno ne bi bila tu gdje je danas; ponosna i uspješna vlasnica modnog brenda. Mirna je trenutno angažirana kao trenerica odbojkaške skupine u Busovači, radi kao dizajnerica, krojačica i model za vlastiti brend, planira proširenje posla, a ne isključuje niti nastavak studija. Više o ovoj talentiranoj djevojci pročitajte na Dnevnik.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije