Miro Lazović: Ova država i društvo nisu joj se na adekvatan način odužili

Radiosarajevo.ba
Miro Lazović: Ova država i društvo nisu joj se na adekvatan način odužili
/ Jadranka Stojaković
Zamolili smo neke od savremenika Jadranke Stojaković da podijele svoja sjećanja na veliku umjetnicu. Za Radiosarajevo.ba govori Miro Lazović, političar

Odlazak Jadranke Stojaković, Sarajke koja je sa nama živjela jedno ljepše vrijeme nego što je danas, iznenadila je i zatekla sve one koji su bili pobornici njene muzike i koji su je poznavali. 

Jadranka Stojaković predstavlja jedno vrijeme nostalgije. To vrijeme je svojim tekstovima, glasom i pjesmama, dočaravala kao vrijeme zaljubljenosti, u kojem su emocije bile prisutne. Bila je to jedna nostalgična priča uz gitaru, koju smo svi sa njom pjevali.

Sa Jadrankom Stojaković odlazi to vrijeme koje je ostavilo dubokog traga na jugoslovenskojmuzičkoj sceni.

Žao mi je što je Jadranka Stojaković živjela u staračkom domu i to govori samo o tome da joj se ova država i društvo nisu na adekvatan način odužili.

Kritičan sam čak i prema Gradu Sarajevu zbog toga što u trenucima kada joj je trebalo pomoći, kada se vratila iz Japana, nije na adekvatan način mogla riješiti svoje potrebe i svoje stambeno pitanje.

U svakom slučaju, Jadranka Stojaković će ostati kao ličnost, tekstopisac i pjevačica,  uzorom za mlade generacije kako i na koji način se pošteno živjelo i kako se svim bićem davalo za muziku i umjetnost.   

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije