Mi ne umiremo od zagađenja, mi ne kašljemo, nije kriva "naša" Vlada...

Radiosarajevo.ba
Mi ne umiremo od zagađenja, mi ne kašljemo, nije kriva "naša" Vlada...
FOTO: Facebook / Haris Pašović

Političari u Sarajevu, Federaciji BiH i državi BiH nisu u stanju da se okupe i reaguju u situaciji elementarne nepogode kada je više od trećine zemlje u životnoj opasnosti. To je ono što najviše zabrinjava u vremenu kada su nekoliko bh. gradova najzagađeniji u svijetu!

Napisao je to na Facebooku ugledni bh. reditelj Haris Pašović, komentirajući zagađenje zraka u Sarajevu.   

"Umjesto da zakažu hitne sastanke skupština i da donesu urgentne mjere - naši političari se svađaju oko pečata; ili uopšte ne reaguju na stanje elementarne nepogode. Izostaje i svako samoorganizovanje građana, a civilni sektor je potpuno zakazao. Nema aposolutno nikakvih reakcija tzv. međunarodne zajednice. Ne uključuju se ni stručnjaci. Nema javnog djelovanja eksperata za zagađenje. Ljekari također šute. Zagađeni gradovi su pristali na odumiranje", konstatirao je Pašović. 

Kako dodaje, umjesto da vlast donese hitne i dugoročne mjere i da se društvo mobilizira kako bi se zaštitilo, u BiH se odigrava dobro uvježbana predstava PORICANJE.

"Mi, umjesto da rješavamo probleme, mi ih jednostavno poričemo. Mi ne umiremo od zagađenja, mi se spremamo za nove zimsku olimpijadu. "Bilo gdje da krenem o tebi sanjam, putevi me svi tebi vode, Sarajevo ljubavi mooooojaaaaa...." Mi ne kašljemo, mi smo se zagrcnuli. Nije "naša" vlada kriva, kriva je "njihova" vlada. Uvijek je u Sarajevu bilo zagađenje, hajdbogati. Daj da mi zapalimo po jednu", zaključio je Pašović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije