Mesud Pezer: Najbitnija nam je podrška našeg naroda

Hajrija Avdić
Mesud Pezer: Najbitnija nam je podrška našeg naroda
Mesud Pezer je treći bacač kugle koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Riju, koje počinju 5. augusta.

Pezer je u velikoj formi što dokazuje činjenica da je u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata popravio svoj najbolji rezultat. Mesudova ambicija na Olimpijadi u Riju je postavljanje ličnog rekorda u nadi da će to biti dovoljno za ulazak u finale serije.

"Ovo je u mojoj karijeri 'vjetar u leđa'. Kao i cijeli tim, i ja, dat ćemo sve od sebe, te očekujemo finale. Samo nam treba sportska sreća i mi se nadamo najboljem", govori Pezer.

Na Olimpijskim igrama Pezer nastupa 18. augusta, a kako kaže, bio bi zadovoljan dužinom preko 20 metara. 

No, kao i više puta do sada, Pezer za Radiosarajevo.ba ističe podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine.

"Nama najviše godi, i najbitnija nam je, podrška našeg naroda, ali bitno je reći da naši sugrađani kada mi podbacimo ne govore najgore o nama. To je sport, danas si bolji, sutra lošiji, no to ne mora značiti da, recimo, ako ne prođem dobro na ovoj Olimpijadi, da će to obilježiti moju karijeru", poručuje mladi Pezer, te dodaje:

"Tek mi je 21. godina, imam još dvije, tri olimpijade, i to su moje prilike. Zato, pozivam naše ljude da budu uz mene, moje kolege, bez obzira na naš plasman."

Mjesto i datum rođenja: Zenica, 27. augusta 1994.
Sport: atletika / bacanje kugle
Klub (ovi) za koju je nastupao: AK Zenica
Osobni rekord: 20.58 m
Najbolji rezultat ove sezone: 20.58 m
Najveći uspjeh: Zlatna medalja na Europskom juniorskom prvenstvu 2013; brončano odličje - EYOF Gabon 2011.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije