Maturant iz Banja Luke skupio 700 kutija cigareta: Hobi spojio s ljubavlju

Radiosarajevo.ba
Maturant iz Banja Luke skupio 700 kutija cigareta: Hobi spojio s ljubavlju
Foto: RAS Srbija / Nikola Milutin
Nikola Milutin posljednje tri godine sakuplja zanimljive kutije cigareta, obavezno ih donese sa svakog putovanja, a već ih ima više od 700.

On živi između Obilićeva i Starčevice, a trenutno se osim sakupljanja cigareta bavi i maturom, jer privodi kraju svoje školovanje u banjalučkoj Gimnaziji. Ovaj mladi Banjalučanin svoj neobičan hobi spojio je sa ljubavi prema putovanjima, sa kojih umjesto magneta i razglednica, redovno donese kutije cigareta,
prenosi SrpskaInfo.

"Privukla me je raznolikost kutija po imenima cigareta, bojama, slikama i slično. Sada je već prošlo oko tri godine od kako sam počeo sakupljati i imam ih iz mnogih dijelova svijeta", kaže Nikola, dodajući da je mnogo kutija iz drugih zemalja nabavio i preko interenta, razmjenjujući ih sa drugim zaljubljenicima u ovaj hobi.

U njegovoj kolekciji nalaze se kutije raznih oblika, vrsta i veličina, pa se tako kod Nikole mogu naći omoti kubanki, sobranja, ali i gotovo svih vrsta domaćih cigareta. Međutim, kutije od cigareta nisu sve što Nikola sakuplja, on se osim toga bavi i numizmatikom.

"Kovanice sakupljam odavno i imam ih već više od 5.000. Rado bih svoju kolekciju cigareta mijenjao za kovanice, koje su također moja velika ljubav", ispričao je Nikola.

Sudeći po svemu, ovaj maturant se po svojim interesovanjima mnogo razlikuje od svojih vršnjaka, koji se u kovanice često malo razumiju.

Nikolina kolekcija sa preko 700 kutija od skora je i na prodaji, iako sam kaže da ne zna po kojoj bi cijeni mogao da ih proda.

"Cijenu nisam odlučio, a to za koliko ću iz prodati zavisi od ponude. Čekam da neko pondi dobar iznos ili kolekciju starih kovanica, koja bi dobro došla mojoj", kaže Nikola, koji je svoje kutije već stavio na internet oglase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije