Martina Mlinarević: Zbog prijetnji sam izgubila dijete i dobila rak

Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević: Zbog prijetnji sam izgubila dijete i dobila rak
PrtScr / Martina Mlinarević
Prvi put u javnosti nakon pet godina medijske tišine, bosanskohercegovačka književnica, pjesnikinja i kolumnistica Martina Mlinarević je gostovala na FACE TV-u, a neposredan povod bilo je izdavanje njene nove knjige "Ljetos i drugi ledovi."

U novoj knjizi Ljetos i drugi ledovi Martine Mlinarević-Sopte mogu se pročitati i priče o ljubavi kroz četiri godišnja doba, ali i položaju žena u današnjem društvu.

Prisutne je na njenoj nedavnoj promociji knjige u Sarajevu, posebno dirnula, bez okolišanja, ogoljena stvarnost i emotivnost s kojom Martina govori o svemu, običnom čovjeku, svojoj porodici, prijateljima, gubitku i ostalim prijelomnim događajima u njenom životu. 

Na početku razgovora na FACE TV-u, Martina se osvrnula na turbulente godine iza sebe koje su obiježili brojni politički pritisci i prijetnje, najviše zbog teksta o kući lidera HDZ-a Dragana Čovića zbog koje se, da bi mogla biti izgrađena, skrenuo tok rijeke Radobolje.

"Zbog tog teksta imala sam strašnih problema, u to vrijeme bila sam trudna sa svojim prvim djetetom, koje sam, nažalost, zbog svega što se dešavalo izgubila... To je bila 'crta' nakon koje sam odlučila da ću se povući iz medija, a zauvijek iz komentiranja političke situacije u ovoj zemlji", ispričala je Mlinarević.

Rekla je i da razlog tome nije bio strah već "shvatanje da su vam neke stvari u životu važnije od drugih".

Iskrenu priču Martine Mlinarević pogledajte u videoprilogu.

Inače, Martinu Mlinarević-Sopta, poznatu novinarku, književnicu i društvenu aktivisticu, prate i čitaju deseci hiljada fanova, dok se smiju, plaču i pronalaze sami sebe u njenim pričama, a njena knjiga Neprocjenjivo živi je spomenar ljudi kojih više nema, ali su svakodnevno tu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije