Konaković: Apsolutno ne želim da imam išta s menadžmentom KCUS-a

O. K.
Konaković: Apsolutno ne želim da imam išta s menadžmentom KCUS-a
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Konaković otkrio zbog čega Klub SDA nije došao na sjednicu Skupštine KS

Predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković reagirao je na izjavu direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović, koje je ona iznijela u svom intervjuu za portal Radiosarajevo.ba.

Direktorica Izetbegović kazala je kako je predsjedavajući Skupštine KS svojim javnim istupima stavio metu na leđa KCUS-u.

Izetbegović: Nećemo više dozvoliti poniženja, Konaković stavlja metu na naša leđa

"Ja apsolutno ne želim da imam išta sa menadžmentom KCUS-a na privatnoj osnovi, i ne želim da se uplićem u bilo kakve sukobe. Skupština KS je ove godine odobrila sedam miliona maraka više u budžetu za tu instituciju. Mi smo nastojali da stanje na KCUS-u popravimo, ali evo vidimo šta se dešava", kazao je Konaković za Radiosarajevo.ba.

Konaković je iskoristio priliku i da osudi napad na Edu Hasanbegovića kazavši da je to nečastan potez i nečastan čin.

Skandal na KCUS-u: Šefu Klinike za pedijatriju prijetio pištoljem

"To samo pokazuje s čim se sve doktori u svom radu susreću, i jučerašnji napad je svakako za svaku osudu", istakao je Konaković, dodavši da je jučerašnji incident ustvari samo kulminacija lošeg stanja na KCUS-u o kojem je govorio.

"Nažalost svaki roditelj bi učinio sve za svoje dijete da se ono izliječi, i trebamo se svi staviti u poziciju roditelja koji se suoči s problemom s kakvim se suočio ovaj roditelj", dodao je Konaković.

Oglasio se KCUS: Strah nas je, jučerašnjem napadu doprinio i Konaković

"Mi smo stalno apelirali da se to stanje popravi, i vrijeme će pokazati da smo bili upravu za KCUS i njegov menadžment. O tome smo stalno govorili, a problemi su se najviše ticali upravo pedijatrije i ortopedije, gdje roditelji moraju da traže doktore koji će liječiti njihovu djecu, a koje je sadašnji menadžment otjerao, kao što je profesor Gavrankapetanović, koji se ni nakon sudske presude ne može vratiti na KCUS da sa svojim timom pomaže našoj djeci. Vrijeme koje je pred nama će pokazati da smo na ovim poljima bili upravu", dodao je Konaković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije