Larisa Cerić uoči Olimpijade: Neću se zadovoljiti samo učešćem

Hajrija Avdić
Larisa Cerić uoči Olimpijade: Neću se zadovoljiti samo učešćem
Uvijek nasmijana Travničanka prije dvije godine ponijela je titulu najboljeg sportiste, a danas se sprema na odlazak na Olimpijadu u Rio.

Larisa Cerić, džudistkinja, navikla je da se u svoju državu i svoj rodni grad vraća s medaljama. Uz dobro tempiranu formu i povoljan žrijeb, vijesti s tatami terena iz Rija mogle bi biti fenomenalne.

Kako Larisa Cerić kaže za Radiosarajevo.ba, ponosno je što je uspjela da ispuni normu, te se nađe u najkvalitetnijem timu koji odlazi iz Bosne i Hercegovine na Olimpijadu. 

"Nisam neko ko se zadovolji samo učešćem, dat ću sve od sebe tog 12. augusta, kada se borim. U teškoj sam situaciji jer nisam među prvih osam, imat ću lošiji žrijeb, ići ću na nekog od favorita, ali neću da tražim opravdanja, već ću uložiti svu energiju u tu borbu", kaže Larisa.

U njenoj kategoriji je 16 džudista, a od toga osam ih je favorita, dok je na 11. mjestu naša Larisa, u drugoj grupi.

"Imam šansu da ispadnem, ali isto tako imam šansu da uzmem medalju. Sada ne znam s kim ću se boriti, ali sa svima sam se borila, i poznajem suparnike dobro. Ko bude taj dan imao jači psihički trening, taj će i pobijediti", ističe Larisa.

Ne krije da će biti razočarana ako ne ostvari neki rezultat.

"Sigurno će mi biti teško. Moj trener Branislav Crnogorac zna koliko sam uložila truda i rada. Ne samo ovaj ciklus, i prošli, kada nisam otišla zbog povrede. No, život ide dalje. Ne tražim izgovore, dat ću sve od sebe. Voljela bih medalju, jer sam svjesna koliko sam uložila u ovu sezonu", govori Cerić, te dodaje:

"Mogu slobodno reći da je ovo kruna moje karijere. Ovo je posebno, to se ne dešava svaki dan. No, iako nije kao svako takmičenje, ja ću gledati ga kao takvo, jer neću da imam tremu."

Draga Larisa, sretno!

O Larisi Cerić

Klub(ovi) za koje je nastupala: Judo klub Nippon Sarajevo
Najbolji lični rezultat: Srebrena medalja – Evropsko prvenstvo Monpelje 2014
Najbolji rezultat sezone: Bronzana medalja – Judo World Masters
Najveći uspjeh: Srebrena medalja – Evropsko prvenstvo Monpelje 2014;
Zlatna medalja – Svjetsko juniorsko prvenstvo Pariz 2009; Srebrena medalja – Mediteranske igre Peskara 2009; Bronzana medalja – Mediteranske igre Mersin 20

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije