Jozo Franković, izbjeglica iz BiH, među najboljim studentima u Australiji

Radiosarajevo.ba
Jozo Franković, izbjeglica iz BiH, među najboljim studentima u Australiji
Facebook / Jozo Franković
Student iz Australije Jozo Franković nedavno je proglašen za jednog od najboljih studenata u ovoj zemlji, a za sebe kaže da vjeruje u snagu edukacije i da znanje može svakom da promijeni život.

Franković, koji je bio izbjeglica iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine, stekao je titulu diplomiranog stručnjaka za polje trgovine na prestižnom Univerzitetu "Volongong" u Australiji.

Dvadesetdvogodišnji Franković je došao u Australiju kada mu je bilo samo četiri godine, zajedno s roditeljima koji su otišli iz BiH za vrijeme agresije.

Dolazak u Australiju se dogodio zbog inicijative mojih roditelja, koji su željeli da odrastam u zemlji gdje se cijene prave porodične vrijednosti i obrazovanje", rekao je Franković.

Mladić je istakao da nova titula koju je stekao može mnogo da mu pomogne u budućnosti i da namjerava da svoje stečeno znanje iskoristi da bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Ako pogledam unazad i ako se prisjetim svog putovanja, shvatam da je obrazovanje to koje me vodilo da idem naprijed, i siguran sam da će mi upravo to obrazovanje otvoriti mnoga vrata u budućnosti. Sada kada sam konačno stekao ovu prestižnu titulu shvatam da je najveća moć mog putovanja bilo upravo znanje koje sam stekao, a to znanje može da promijeni ljudski život", naglasio je Franković, piše portal Illawarra Mercury.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije