Još jedna tužna priča u Sarajevu: Kako je Mehmed Efendić izgubio borbu za život

6
Radiosarajevo.ba
Još jedna tužna priča u Sarajevu: Kako je Mehmed Efendić izgubio borbu za život
Facebook / Mehmed Efendić

U Sarajevu je od posljedica koronavirusa preminuo dvadesetrogodišnji mladić Mehmed Efendić

Tragičnu vijest za Radiosarajevo.ba potvrdio je njegov otac Selver Efendić.

"Sve se brzo desilo, u roku tri dana. Ne mogu da vjerujem, moj Mehmed je bio sportista. U petak smo se borili cijeli dan da dobijemo uputnicu za test na koronavirus. Domovi zdravlja i call centri su užas, ja sam lično zvao cijeli dan u petak 12. marta i nisam uspio nikoga dobiti na telefon", priča potreseni otac. 

Istakao je kako pripadaju mjesnoj zajednici Breka, pa su tako pokušavali dobiti uputnicu u Dom zdravlja Breka. No kako je istakao otac preminulog mladića, Dom zdravlja Breka radi jednu smjenu, a i tad je nemoguće doći na red.

"Pokušali smo i privatno da dobijemo termin u Poliklinici Sanasa, ali nismo uspjeli, jer je bio vikend. Na kraju smo otišli u covid ambulantu gdje je moj sin dobio napad, počeo je kašljati krv, Hitna pomoć KS je brzo reagovala. Na kraju je hospitalizovan na KCUS, odjel intenzivne njege C3. Uprkos angažmanu ljekara jučer su nam javili da nije izdržao", ispričao je za Radiosarajevo.ba Selver Efendić. 

Na društvenim mrežama od mladog Mehmeda Efendića opraštaju se prijatelji i porodica. 

S obzirom da je mladić preminuo od koronavirusa, termin za dženazu će biti naknadno objavljen, nakon što se završi neophodna procedura u KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije