Jasminko Halilović na Forbesovoj listi mladih lidera

Radiosarajevo.ba
Jasminko Halilović na Forbesovoj listi mladih lidera
Osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na Forbesovu listu mladih lidera "30 ispod 30".

"Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod, i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste", napisao je Halilović na svom Facebook profilu. 

On je dodao da ovo priznanje želi podijeliti sa svojim timom u Muzeju ratnog djetinjstva te im je zahvalio za predan rad.  

Podsjećamo, Muzej ratnog djetinjstva početkom decembra 2017. godine dobio je nagradu Vijeća Evrope u okviru programa Europski muzej godine. 

U obrazloženju nagrade, žiri je istaknuo "da je riječ o istinski inspirativnoj inicijativi pokretača Halilovića", te "poseban potencijal ovog muzeja da bude snažan, samoodrživ model građanske inicijative, te primjer koji može biti repliciran širom svijeta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije