Ibrahim Demirović je košarkaš, a Dubioza kolektiv mu je omiljeni bend

B. R.
Ibrahim Demirović je košarkaš, a Dubioza kolektiv mu je omiljeni bend
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ibrahim Demirović

Košarka, gitara i Dubioza kolektiv su ono što voli 21-godišnji Ibrahim Demirović. Ibru, kako ga zovu odmilja, smo upoznali na jednom od košarkaških treninga. Razgovarali smo i s njegovim ocem Enverom i trenerom Ammarom Uzunovićem koji su mu velika podrška.

Sportska sala hrasničke Druge osnovne škole je u poslijepodnevnim satima mjesto gdje djeca i mladi uče košarkaške vještine. Među njih skoro 30 je i Ibro, mladić s poteškoćama u razvoju. Nakon zagrijavanja, slijedi njima omiljeni dio treninga kada ih Ammar podučava novim tehnikama.

Jednostavno volim ovaj sport, priča nam Ibrahim. Najveća ambicija za trening mu je upravo ljubav prema košarci. Kako je kazao, više od pet godina trenira.

Ibrahim Demirović - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ibrahim Demirović

Svoje košarkaško umijeće je pokazao i nama. Posebno se voli okušati u košu za tri poena. Pokazivanje palca prema gore – to je njegova reakcija nakon što postigne koš. To Ibro! – tako na njegove koševe reaguju drugi mladi igrači.

Trener Ammar ga smatra vrlo disciplinovanim košarkašem.

"Zadovoljstvo mi je raditi s njim. Ne zaostaje za drugom djecom u bilo kojem smislu. Kao treneri smo obučeni da radimo sa svom djecom. Sva djeca su ista. Za svu djecu je trening ravnopravan", rekao je ovaj trener Košarkaškog kluba Ilidža. 

Prema njegovim riječima, uvijek je cilj da Ibrahim, kao i drugi, pokaže ono najbolje od sebe.

Ammar Uzunović, Ibrahim i Enver Demirović - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ammar Uzunović, Ibrahim i Enver Demirović

Ibrahimov otac Enver je poručio da košarka ima veliki značaj u životu njegovog sina.

"Košarka je bila Ibrin izbor. Mlađi brat mu također trenira košarku. Možda je i od njega vidio. Ibrahimu košarka puno znači. Voli da se druži sa djecom. Voli da je u društvu. Jednostavno voli tu košarku", istakao je.

KK Ilidža - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: KK Ilidža

Osim košarke, ovaj mladić voli svirati gitaru. Vještine muziciranja sam savladava. Posebno zadovoljstvo mu je odsvirati pjesmu benda Dubioza kolektiv kojeg i najradije sluša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije