Enis Bešlagić: Film vrednujem prema priči, pouci koju šalje i produkciji

Radiosarajevo.ba
Enis Bešlagić: Film vrednujem prema priči, pouci koju šalje i produkciji
U ugodnom ambijentu cafea New York, gost TFF-ove Kafe s poznatima bio je šarmantni Enis Bešlagić.

Družio se s ekipom TFF-a, ali i brojnim predstavnicima medija, te obožavaocima našeg uspješnog glumca, koji su došli da upoznaju Enisa i naprave popularni selfie.

Budući da je Bešlagić osoba s kojom je nemoguće voditi dosadan razgovor, tako je i jučerašnje druženje na kafi proteklo u opuštenoj atmosferi uz mnogo smijeha.

Dotakavši se različitih tema, razgovor je počeo od njegove povezanosti s Tuzlom.

"Za Tuzlu sam vezan i poslovno i privatno. Osim dragih prijatelja i saradnika u ovaj grad me uvijek vraća gostoprimstvo i ljubaznost ovdašnjih ljudi i predivna i, što je najvažnije spomenuti, vaspitana i odgojena omladina. Ovdje su djeca sjajna", oduševljeno je govorio Enis.

Enis je član stručnog žirija koji ove godine odlučuje o filmu koji će biti dobitnik dobiti Vile Tuzla Film Festivala. Na pitanje kako kao čovjek iz industrije, odvaja dobre od manje dobrih filmova, odgovorio je: 

"Kada gledate filmove u kinu, svi će vam biti super, ali kad ste kući, pa možete premotati neki dio koji vam nije bio jasan na prvo gledanje, onda dobivate jasniju sliku. Film vrednujem prema priči, pouci koju šalje i tehničkom nekom dijelu, odnosno produkciji - na taj način ću ocjenjivati i festivalske filmove. A ako govorim o filmovima koje bih ja, kao glumac, ocjenjivao, rekao bih da je svaki film koji publika dobro prihvati dobar film, jer se ipak filmovi prave zbog publike. Ako kod njih ne izazove reakciju, nevažno je i koliko para je uloženo, ni kakva imena stoje iza tog filma i sve ostalo ".

Enis je proglašen za Ličnost godine za 2015. godinu.

Kompletna bh. javnost se sjeća njegovog govora na dodjeli tog priznanja. Uzdrmao je državu i natjerao one koji su sjedili u prvim redovima da bar spuste pogled u pod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije