Eldin Huseinbegović: Radost isčekivanja bajram-banke danas je u radosti davanja

Hajrija Avdić
Eldin Huseinbegović: Radost isčekivanja bajram-banke danas je u radosti davanja
/ Azra Magazin
Bh. pjevač Eldin Huseinbegovović kaže da ima tu privilegiju da je odrastao i da živi u mahali gdje se zaista osjeti miris i ljepota ramazana u punom smislu.

Iako je ispratio mjesec posta, Huseinbegović za Radiosarajevo.ba kaže da su ramazanske noći u Sarajevu nešto posebno.

"Bez obzira gdje se nalazite, ako u sebi pronađete ramazan, ako ga istinski doživite osjećaj će biti isti u svakom mjestu. Mi smo ti koji našem ramazanu dajemo miris i ljepotu pored onog što on zaista i jeste", govori na početku razgovora pjevač.

No, najljepša sjećanja iz djetinjstva, kaže nam Eldin, su mu upravo vezana za bajrame.

"To slatko isčekivanje, ta bajram-banka kojoj smo se toliko radovali i nakon toliko godina ostala je ista radost. Ovaj put i radost dijeljenja bajram-banke, osmijeh djeteta je nešto posebno i ne znam jesam li sretniji bio tada iščekujući bajram-banku ili sada kada vidim osmijeh i radost djeteta kada je dajem. Sve ono lijepo mi nosimo sa sobom i nije bitno ni mjesto ni vrijeme... uvijek ćemo naći i prepoznati lijepo", poruče Eldin uz bajramsku čestitku svim muslimanima.

Ovoga bajrama porodica Huseinbegović dočekuje s još jednim članom - najmlađom kćerkicom.

"Život ponekad donese jako lijepe trenutke, pa je i baš Bog počastio i obogatio i uljepšao nam život još jednom kćerkicom. Smijeh, gugutanje, malo plača su začini koji ovaj naš život čine 'ukusnim' i zaista uživamo u svakom trenutku provedenom skupa", priča nam Eldin.

 Na početku mjeseca ramazana Eldin je izdao i novu pjesmu Za kraj.

Foto: Jasmin Fazlagić - Eldin Foto: Jasmin Fazlagić

"Svaki kraj je ustvari početak nečeg novog, interesantnijeg, drugačijeg i ova pjesma je donijela upravo to. Za nju od svih dosadašnjih imam najbrži feedback od publike i  za kratko vrijeme je vec našla svoje mjesto u njihovim srcima. U muzici, a pogotovo u današnje vrijeme je najteže izgraditi svoj identitet. Čini mi se da publika prepozna taj pečat koji dam svakoj svojoj pjesmi i to je nešto što me posebno raduje", kaže Huseinbegović.

Nakon sedam godina od objavljivanja albuma Kaldrama, pitali smo Eldin je li u planu novi?

"Bilo bi vrijeme za novi album, ali u ovom brzom protoku informacija, pjesama, pjevača mislim da je u mom slučaju bolje češće raditi singlove koji ce biti propraćeni kvalitetnim spotom i promocijom. Bojim se da neke lijepe i kvalitetne pjesme ostanu neprimjećene", iskren je Eldin.

Eldin kaže da nije opterećen uspjehom, brojem "lajkova" i pregleda, te da tako može raditi na način na koji i kada želi.

"Možda teme o kojima pjevam i nisu popularne u današnje vrijeme, ali pjesme i poruke tih pjesama ipak dolaze u srca i duše velikog broja ljudi. Trudim se da iskreno i odgovorno pristupim svakoj pjesmi i taj trud se itekako isplati. Stalo mi je da moje pjesme u ljudima probude dobro i moja, a i pobjeda mojih pjesama, je kada vidim da sam u tome uspio", poručuje za Radiosarajevo.ba Eldin Huseinbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije