Džaferović o ANP-u: Isključujem mogućnost da ja i Komšić različito glasamo!

Radiosarajevo.ba
Džaferović o ANP-u: Isključujem mogućnost da ja i Komšić različito glasamo!
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da sporazum lidera SDA, SNSD i HDZ-a predstavlja dobar okvir za deblokadu svih procesa u BiH.

Piše: F. V.

“Ovo je dobar okvir za deblokadu procesa formiranja vlasti, dobar okvir za delokadu evropskog i NATO puta BiH, i dobar okvir za deblokadu reformskog procesa”, kazao je Džaferović.

Institucije Bosne i Hercegovine trebaju raditi na implementaciji ovog sporazuma.

“Za mene je najvažnije što su u njemu svi učesnici jasno potvrdili princip vladavine prava, kao temeljni princip po kojem funkcioniše svaka država pa i Bosna i Hercegovina. Tamo je jasno kazano da će se raditi u skladu sa Ustavom, zakonom i odlukama institucija BiH. Ne možemo ići nazad, BiH može ići samo naprijed”, smatra on.

Na kraju, Džaferović je zaključio:

Nastavit ću da radim što sam i dosad radio, a to je da se postigne zadovoljavajuće rješenje i za ANP, i da se imenuje predsjedavajući Vijeća ministara. Moguće je naći to rješenje, ukoliko su akteri zaista opredijeljeni za to, i to bi bio najbolji interes Bosne i Hercegovine. Ukoliko bi se slučajno dogodilo drugačije, i ukoliko ne bude konsenzusa unutar Predsjedništva Bosne i Hercegovine, isključuje se mogućnost da gospodin Komšić i ja različito glasamo po ovom pitanju”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije