Dr. Marijo Pejić o susretu u Beogradu: Ovo je nastavak projekta iz Karađorđeva

11
F. V.
Dr. Marijo Pejić o susretu u Beogradu: Ovo je nastavak projekta iz Karađorđeva
Privatni arhiv / Marijo Pejić

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) dr. Marijo Pejić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba komentirao je sinoćnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda skupštine BiH Draganom Čovićem, koji je izazvao dosta reakcija u našoj zemlji.

"Zajedničke i koordinirane aktivnosti predstavnika dominantnih političkih stranaka hrvatskog i srpskog naroda u Bosni i Hercegovni i njihove učestale formalne i neformalne posjete glavnim gradovima susjednih nam država, prilikom kojih se razgovara o političkoj situaciji i perspektivama Bosne i Hercegovine, nastavak su primjene još uvijek aktualnog političkog modela iz Karađorđeva", smatra Pejić.

Prema njegovim riječima, razgovori s predsjednicima susjednih država su neophodni i treba ih biti što više, ali...

"U njima moraju sudjelovati legalni politički predstavnici države Bosne i Hercegovine iz reda sva tri konstituentna naroda", zaključio je Pejić.

Negodovanje povodom sinoćnjeg susreta ranije su otvoreno izrazili hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, lider SDA Bakir Izetbegović i predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić, delegat Doma naroda BiH Denis Bećirović, Nezavisni blok i ostali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije