Zele Lipovača: Večeras ćemo obilježiti tih prvih 40 godina benda

A.I.M, E.S
Zele Lipovača: Večeras ćemo obilježiti tih prvih 40 godina benda
Večerašnjim koncertom u studiju Esad Arnautalić (Studio 2) u zgradi BHRT-a grupa "Divlje jagode" uz "Veliki orkestar Muzičke produkcije BHRT-a", obilježit će 40 godina posatojanja na sceni.

Trenutnoj postavi pridružit će se i gosti, prije svega bivši pjevači ove rock grupe, istakao Sead Zele Lipovača prilikom jučerašnjeg gostovanja na Radisarajevo.ba.

"Koncert smo koncipirali tako da pozovemo većinu pjevača koji su prošli kroz bend, jer ruku na srce, koliko se god ja trudio na gitari, pjevači su ti koji su najvažniji i koji daju taj pečat. U studiju BHRT-a bit će Žanil Tataj, Malden Vojičić Tifa, Toni Janković, Marko Osmanović, Pero Galić, Livio Berak" kaže Lipovača.

"Divlje jagode" nastale su 1978. godine, a s obzirom na bogatu diskografiju i veliki broj hitova, Zele priznaje i da nije bilo lako izabrati pjesme koje će se naći na večerašnjem repertoaru.

"Odlučio sam se za takav koncert na ponudu BHRT-a i mislio sam da bi bilo dobro obilježiti tih prvih 40 godina. Pjesme će biti one koje je publika sve ove godine voljela i pjevala. Dao sam sebi za pravo da ubacim poneku instrumentalnu pjesmu, ali mislim da imamo repertoar s kojim će većina biti zadovoljna. Treba doći i čuti," poručuje Zele.  

Novi nosač zvuka najavljen je singlom "Znamo da je kraj", a na novom albumu naći će se i obrada pjesme "Zauvijek tvoj" s albuma "Konji" u interpretacji Mladena Vojičića Tife.

 "Mislim da je ta pjesma sada možda nije u fokusu novih generacija, a ona je pjesma za sva vremena. Tifa ju je maestralno otpjevao, vjerujem u emociju koju on prenosi i mislim da će joj produžiti vijek", dodao je lider Divljih jagoda".

Koncert "Divljih jagoda ", koji počinje večeras u 20 sati, publika će imati priliku uživo da sluša direktno putem live streama i radija, dok će snimak u porgramu BHT 1 biti emitiran naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije