Darko Rundek: Svako priznanje godi, čovjek je napravio nešto kako treba

Radiosarajevo.ba
Darko Rundek: Svako priznanje godi, čovjek je napravio nešto kako treba

Rundek Cargo Trio protekle je sedmice predstavio novi spot za pjesmu Indijska s aktualnog albuma Mostovi.

Pjesma Indijska je već po izlasku albuma izvrsno prihvaćena na koncertima, a svojim plesnim i orijentalnim melosom vodi slušatelja na mističan put u daleke zemlje. 

Rundekovo putovanje u Indiju i na ovom je albumu, kao i na njegovom prethodniku, ostavilo specifičan trag…

"Ova pjesma se nadovezala na moj put u Indiju prije par godina, nekako je ta tema ostala jedini trag mog puta. Vozili smo se stotine stotine kilometara sa šoferom koji je imao taj USB sa gigabajtima Bollywoodskih hitova... To je taj sukus bolivudskih hitova koji ostao sa tog putovanja. Jedno vrijeme smo se igrali sa međuljudskim temama koje su se pojavljivale kao rage u ambijentu klasične indijske muzike. Ono što se najviše kristaliziralo je baš ta pjesma", kazao je Darko Rundek za Radiosarajevo.ba.

Prošle sedmice objavljeni su datumi velike proljetne turneje u Hrvatskoj na kojoj će Rundek Cargo Trio promovirati svoj Porinom nagrađeni album Mostovi

"Svako priznanje i pohvala gode, pokazuju da je čovjek napravio nešto kako je htio, kako treba. Porin za spot je super i krasan je posao napravljen, a i mi smo dobro odglumili... A Porin za alternativni rock album je malo čudan, jer je ovo daleko od onoga što ja zamišljam alternativnim. Bitno je da se ljudima dopao", slaže se Rundek.

Darko Rundek za Radiosarajevo.ba: Uvijek je lijepo svirati u SARTR-u

Darko Rundek, Dušan Vranić – Duco i Isabel su proteklih dana krenuli na turneju kroz Hrvatsku.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije