Dado Delić prešao prvih 900 kilometara biciklom na putu do Japana

Radiosarajevo.ba
Dado Delić prešao prvih 900 kilometara biciklom na putu do Japana
Bh. biciklista i avanturista Dado Delić prešao je prvih 900 kilometara od ukupno 13.500 koliko planira preći na svom putovanju biciklom ka Japanu.
 
Delić se trenutno odmara u gradu Murghab koji se nalazi u Pamirskim planinama Tadžikistana.
 
Prije nepunih mjesec dana ovaj avanturista krenuo je iz Sarajeva na svoje novo putovanje u kojem planira proći kroz Kirgistan, Indiju, Nepal, Mijanmar, Tajland, Kambodžu, Laos, Vijetnam, Kinu i na kraju Japan te tako završiti svoj projekat “Biciklom kroz meridijane i paralele“ koji je započeo prije dvije godine putovanjem od Sarajeva do Samarkanda.

Delić projektom i kampanjom The Rolling Drifter – Cycling around the Globe želi skrenuti pažnju javnosti na problem globalnog zatopljavanja, borbu za svijet bez granica te promociju biciklizma kao rekreacije i ekološki prihvatljivog vida prijevoza.

Svi koji to žele, Delića finansijski mogu podržati putem servisa indiegogo.

Dosadašnji Delićevi tekstovi u formi dnevnika kao i fotografije sa putovanja mogu pronaći na web stranici i njegovom Facebook fan pageu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije